fredag den 18. marts 2016

SORT

Hvilken farve skal huset males i? Sort!

Arbejdsbordet 
Sort er en fantastisk farve i et hus, især når loftet også males. Den giver en ro og en dybde, der samler og sætter fokus på de ting man vælger at sætte frem. 

Aske og jeg elsker smukke ting og brugsgenstande - og har mange af dem! I den forbindelse kan hvide vægge gøre en bjørnetjeneste ved at "skinne" om kap med tingene og derved give et rodet udtryk. Hvorimod den sorte væg og det sorte loft suger lyset til sig, så når lyset rammer tingene træder deres farve virkelig frem på en klar og effektfuld måde.

Da vi valgte den sorte farve var det lidt et sats, da vores frygt også gik på at rummet kunne blive meget småt og omklamrende. Denne frygt blev dog gjort til skamme, da det vidste sig at rummet fik en mere udflydende effekt og kan derfor virke større, da grænserne (væg og loft) ikke længere er så skarpt definerede.

Det er på denne væg karnappen skal indsættes
En anden ønsket effekt, ved det sorte rum, var at fokus automatisk blev ledt mod vinduer og døre. Vinduer og døre vil fungere som rammer om de grønne udsyn til haven og give fokus. Samt give plads til det dejlige grønne lys der falder ind om sommeren.

En af de store ændringer går på at der skal indsættes  en karnap.
Jeg glæder mig helt vildt sindsygt meget!!
Det kommer til at give et fantastisk udsyn til havens grønne og frodige skygge/skovbed (mmm bregner og digitalis) Samtidig med at jeg har en stor forkærlighed for små kroge, karnapper, hemse og niveauer.

(Da jeg var barn havde jeg en drøm om at bo i et stort hus med et hemmeligt gangsystem inde væggene der førte rundt til små hemmelige værelser og tårnrum - eller den rettere sagt den drøm har jeg nok stadigvæk :D ) 

Vi var ude og købe karnappen i går, som jeg havde fundet på DBA. Indsættelsen af karnappen er en proces jeg glæder mig rigtig meget til at dykke ned i!

Sammenplantning
Nu tilbage til den sorte farve: 

Inde i huset vil vi sætte fokus på det grønne. Selvfølgelig skal der være enkelte potteplanter, men huset skal primært fyldes  med sammenplantninger som denne vidst på billedet. Jeg synes det giver en fantastisk stemning når de frodige grønne planter slynger sig om og igennem den gule/grønne orkide.

Dette billede er dog kun en start og jeg håber på snarest at falde over nogle plantekasser i palisander eller teak, hvor jeg kan lave nogle større sammenplantninger, som kan bruges som vægdekorationer eller rumdelere.

Vi er i løbende proces, og vi mangler stadig at male køkken og evt. gulv (uhhh), samt et forår der står for døren med en masse haveglæder og fornyelser.

Det er en glædelig forandring og en fantastisk proces vi er ved at gå igennem og jeg glæder mig til at rapportere og dele erfaringer her fra :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar